Outplacement hos Kongsby

Det er svært at sige farvel til medarbejdere – og det bliver ikke nemmere, hvis du siger farvel uden at give din medarbejder hjælpen til at komme godt videre. Et outplacementforløb hos Kongsby gør det langt nemmere for din opsagte medarbejder at komme ovenpå og videre i sin karriere hurtigt. Samtidig styrker det din virksomheds profil og gør det endnu mere attraktivt at være en del af virksomheden.

Hvad er outplacement?

Outplacement er et tilbud til opsagte medarbejdere, du som virksomhed kan tilbyde. Formålet med forløbet er at få den opsagte medarbejder videre i sin karriere på den bedste og hurtigste måde. Som virksomhed viser du ansvar og omsorg for dine medarbejdere – også når tiden er kommet til at skifte arbejdsplads.

For nogle medarbejdere kan det være en voldsom omvæltning at blive jobsøgende, og vejen til det næste job kan være lang og besværlig – medmindre der er hjælp at hente.

Hos Kongsby tilbyder vi individuel rådgivning og sparring til din opsagte medarbejder. Forløbet vil altid være tilpasset efter de enkelte, personlige behov – og vi hjælper din medarbejder gennem hele processen fra afskedigelsen til et nyt job. Din medarbejder får grundlag for at træffe de rigtige valg og for at ende på den helt rigtige, nye arbejdsplads.

Hvad indeholder et outplacementforløb hos Kongsby?

Kernen i vores outplacementforløb er samtale og afklaring. Vi sætter den nødvendige tid af til at få talt alt, som er relevant for din medarbejder, igennem. Derfra vil vi sætte fokus på afklaring, så din opsagte medarbejder kommer frem til, hvad næste kapitel skal være, og hvordan målet nås.

Processen

Vores karriereforløb foregår i din medarbejders tempo. Vi stiller ingen krav om forudgående viden og arbejde, men sammen lægger vi en konkret plan, så din medarbejder hele tiden kender næste skridt. Processen skræddersys til din medarbejders behov, men vi vil komme omkring:

1. Strategi og karriereplanlægning

Vi hjælper din medarbejder med at afklare, hvilke muligheder der er realistiske, og hvordan din medarbejder opnår sine mål. Sammen med din medarbejder lægger vi en strategi for livets næste kapitel.

2. Jobsøgning og personlig branding

Vi giver konkret sparring på jobsøgningen og rådgivning til personlig branding. Vi sparrer om den generelle tilgang til jobsøgning, men også om helt konkrete jobmuligheder.

3. Konkret hjælp til udformning af CV og ansøgning

Vi dykker ned i din medarbejders CV og ansøgning og giver den sparring, som din medarbejder har brug for – hvad enten din medarbejder har et eksisterende CV eller ej. Med vores indgående viden om rekruttering har vi de helt rette forudsætninger for at tilpasse CV og ansøgning til virksomheder.

4. Brug af sociale medier i jobsøgningen

Vi rådgiver om brugen af sociale medier i forbindelse med jobsøgning. Vores fokus er på LinkedIn, som kan bruges aktivt til at sikre det næste job, men vi kommer også kort omkring brugen af andre sociale medier.

5. Analyse af personprofil

Vi analyserer din medarbejders personprofil. Det gør det nemmere at afklare styrker og svagheder, som er afgørende viden i forbindelse med jobsøgning. Vi hjælper din medarbejder med at bruge den viden både i ansøgninger og til jobsamtaler.

6. Forberedelse til samtale

Vi klæder din medarbejder på til at deltage i jobsamtaler. Vi sætter fokus på den konkrete stilling og virksomhed, så din medarbejder har de bedste forudsætninger for at lykkes.

Vil du høre mere? Vi tager gerne en uforpligtende snak om outplacementforløbet og om, hvordan det kan implementeres i din virksomhed.